News and publications KEC

Interview KEC 25 years! Bob Meurer

In this first 25th anniversary interview we are looking back on AeroAstro/ElOp/KEC commercial smallsat Earth observation missions. Interviewee is Robert Meurer; former U.S. Navy Commander, and Director at Orbital Sciences, AeroAstro, Swales Aerospace, ATK, Orbital/ATK and Smallsat pioneer. Inspiring first interview on smallsat business and technology adoption.

Pierre van Kempen, aviation pioneer, 1932

KEC 25 jaar!

In april bestaat KEC 25 jaar. Vanuit een diepgewortelde passie voor high-tech en innovatie helpt KEC klanten al een kwart eeuw met het succesvol vertalen van techniek en innovatie richting business en duurzame economische groei.

Fieldlab CAMPIONE

In opdracht van World Class Maintenance heeft KEC het eerste Smart Industry fieldlab van Nederland opgezet. CAMPIONE (Condition-Based Maintenance for the Process Industry – Open Network Environment) is een open innovatieproject met als radicale doelstelling het onderhoud in de procesindustrie 100% voorspelbaar te maken.

Performance Based Contracting

In samenwerking met een Nederlands consortium (met o.a. Dutch Aero Services (DAS) en Dutch Defence Materiel Organisation (DMO)  heeft KEC een project geleid gericht op de ontwikkeling van een blauwdruk voor performance based onderhouden van militaire assets.

Mass Storage Device doet het nog steeds goed in orbit​

Juli 2000 werd de Russische Zvezda module van Space Station gelanceerd, met aan boord verschillende on-board computers met zogenaamde Mass Storage Devices (MSD),  die zorgen voor de benodigde dataopslagcapaciteit.

Condition Based Maintenance en Niet-Destructief Onderzoek

In opdracht van de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij en in samenwerking met het Netherlands Aerospace Centre NLR, heeft KEC roadmaps ontwikkeld die bedrijven kunnen helpen met het opzetten van service georiënteerde business.

World class operations & maintenance aanpak voor windpark eigenaren

KEC leidt een Nederlands consortium dat een world class aanpak ontwikkelt voor het exploiteren van windparken. Geavanceerde en innovatieve technologieën en methodieken zijn ontwikkeld en gedemonstreerd voor het optimaliseren van de operatie en onderhoud (O&M) van windparken, met verschillende typen on- en offshore windturbines.